Choco kokos frambozenkoekje – Van de oude hammer

                                                                                                                                                                                                   juni 2023

 

Dit koekje is een ware sensatie. De bodem van kokospasta met de frambozengelei die je tong vlijt, afgemaakt met vanille, “ook wel de geur en smaak van de Goden genoemd” én vervolgens nog eens omhuld met pure chocolade. Al mijn favoriet ingrediënten in één, koekje, je maakt het zonder dat je een oven nodig hebt.  Je kunt er voor kiezen om de kokosbloesemsuiker weg te laten.

 

Ingrediënten:

 

1 pakje Santen (kokospasta)

1 koffielepel vanillearoma vloeibaar

1 eetlepel (italiaanse) bloemenhoning

 

1 heel vanillestokje

400 gram verse frambozen

1 a 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

 

200 gram pure chocolade 85% of meer

 

12 cupcake bakjes of kleine vormpjes v

1 bakblik en eventueel bakpapier

 

Bereiding:

 

Laat de frambozen zachtjes inkoken om zo veel mogelijk vocht te ontrekken.

Wanneer het voldoende is ingedikt voeg je de kokosbloesemsuiker (of andere zoetstof) én de zaadjes van het vanillestokje toe, dit doe je door het stokje in de lengte door te snijden en met een mes de zaadjes eruit te schrapen. Roer het geheel goed door en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken, liefst op een vlamverdeler. Doe de frambozensaus in een schaaltje om het goed af te laten koelen. Zet het even in de koelkast.

 

Smelt de santen en voeg de vloeibare vanille en en honing toe wanneer

het geheel vloeibaar is. Verdeel de santen over de 12 bakjes of vormpjes

en zet het een uur of 2 in de vriezer, zodat je daarna een stevige bodem

hebt om een mooi koekje te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haal de vormpje uit de vriezer en verdeel vervolgens de frambozen gelei

over de bodem van santen. Zorg dat je de frambozengelei niet helemaal

tot over de rand drukt, maar liefst iets van de rand af. Hierdoor loopt de

gelei niet weg wanneer je de koekjes in de warme chocolade dompelt.

 

Zet de cups daarna minimaal weer 2 uur in de vriezer.

 

Smelt dan (of later) au bain-marie de pure chocolade en neem dan pas de cups uit de vriezer. Haal ze met 2 vorken snel door de chocolade en leg ze op een bakblik wat je eventueel met bakpapier hebt bedekt. Doe ze nog even een uurtje in de vriezer.

 

 

Let op !!!

 

Dit zijn de lekkerste koekjes je ooit hebt geproefd, ze smelten in je mond, maar ook in je hand. Bewaar ze daarna dus in de koelkast.

 

 

 

 

                                                                                        Hetty Visscher