Kind in de praktijk

 

In mijn praktijk komen kinderen die begeleiding nodig hebben bij fysieke klachten, psychische en/of sociale problemen. 

De behandeling is o.a. geschikt voor kinderen met:

_ faalangst,

_ ADHD,

_ ADD,

_ concentratieproblemen

_ Hoog-gevoeligheid,

_ gebrek aan weerbaarheid,

_ overgewicht,

_ vermoeidheid,

_ angsten,

_ slaapproblemen,

_ pesten of gepest worden,

_ onzekerheid,

_ darmproblemen,

_ depressies,

_ migraine

_ opvoedingsproblemen.

*Het is niet mogelijk om alles op te noemen, vragen stellen kan telefonisch of via het contactformulier.

 

Na uitgebreid onderzoek stel ik een overzichtelijk behandelplan op en in overleg met alle betrokkenen gaan we aan het werk. Uitgangspunt is werken vanuit mogelijkheden van het kind, niet vanuit tekortkomingen. De therapie is kindvriendelijk, positief en ouders merken vaak op dat hun kind met plezier naar de praktijk gaat. 

Uitgangspunt is actief samen werken aan het probleem.

 

Steeds meer ouders kiezen er voor om hun kind met behulp van juiste voeding, homeopathie, fytotherapie en natuurlijke middelen te ondersteunen. Hoe mooi is het om als ouder je kind mee te geven dat een goede leefstijl van groot belang is.

 

Het consult voor kinderen duurt maximaal 45 minuten en de lengte van het traject verschilt per kind, door de methode kinesiologie is dit relatief kort in vergelijking met veel andere behandelvormen. Bij aanvang spreek ik vaak frequenter af om sneller resultaat te boeken, zodra de situatie dit toelaat worden afspraken uitgespreid over langere periodes. In belang van het kind vraag ik ouders om zeker in het begin bij de behandeling aanwezig te zijn.

 

Op verzoek is het mogelijk om een professioneel rapport te schrijven over de psychische, emotionele en fysieke ontwikkeling van het kind. Dit kan nodig zijn bij doorverwijzingen of het aanvragen van extra hulp op school. Indien gewenst ga ik samen met ouders en school in gesprek.

                                 

Al 25 jaar heb ik de traditie dat kinderen na ieder consult

een mooie halfedelsteen mogen uitkiezen om in 

in hun schatkist kunnen doen. Kinderen zijn dol op stenen

en dit is een mooie manier om ze te belonen voor het werken aan zichzelf.

 

Het verwerven van weerbaarheid, assertiviteit, gezondheid en balans zijn de werkelijke schatten in hun leven en de steen staat symbool hiervoor.