De behandeling

Iedereen, met of zonder doorverwijzing van een arts kan hier terecht. Bij een aanvullend ziekenfondspakket wordt de therapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed. Vragen hierover kunnen het best gesteld worden aan de ziektekostenverzekeraar. Ze zullen vragen naar mijn beroepsvereniging en AGB code. Deze informatie staat onder het ‘gegevens praktijk’.

 

Meestal is het introductie-gesprek voldoende om vast te stellen of deze behandeling de juiste keuze is voor jou. Ik kan een indicatie geven van de tijdsduur van de therapie. Het  spreekt voor zich dat dit tussentijds wordt geëvalueerd en indien nodig, bijgesteld. Dit eerste gesprek duurt doorgaans langer.

 

Consult:

De vervolg consulten nemen ruim een uur in beslag (voor kinderen max. 45 min.) en zullen  meestal plaats vinden in de praktijk. Soms is het noodzakelijk om een afspraak op school, bij een arts, of andere instantie te laten plaats vinden, dit gebeurd altijd op verzoek van de ouders. Er is geen standaard behandeling. Een goede anamnese is belangrijk, dit is de basis voor het behandelplan wat in overleg wordt opgesteld.

 

Ik adviseer om een persoonlijk dagboekje of schrift aan te schaffen, zodat je aantekeningen kunt maken en om opdrachten op te schrijven. Tijdens een consult wordt veel besproken en geeft ik passende informatie, het werkt beter om daar een aantekening van te maken. Vooral kinderen vinden het fijn om hier mee te werken.