BEHANDELINGEN

Iedereen, met of zonder doorverwijzing van een arts kan in de praktijk terecht. 

Meestal is het introductie-gesprek voldoende om vast te stellen of deze vorm van behandeling de juiste keuze is voor jou. Ik kan een indicatie geven hoe lang een behandeling kan gaan duren. Het  spreekt voor zich dat dit tussentijds wordt geëvalueerd en indien nodig, bijgesteld. Dit eerste gesprek duurt doorgaans langer dan vervolgconsulten.

 

KINESIOLOGIE

Kinesiologie betekent ‘de leer van de beweging’. Alles wat in beweging is kan gebalanceerd worden met kinesiologie. Hierbij kunnen we denken aan spieren, bewustwording, persoonlijke ontwikkeling, emoties en spijsvertering. Door middel van deze spiertesten of biosensor in combinatie met professionele protocollen, kunnen onbalansen in het lichaam opgespoord en gecorrigeerd worden. Dit kan onbalans zijn op verschillende gebieden; lichamelijk, chemisch, emotioneel, energetisch of spiritueel. Met kinesiologie kan het onbewuste bewust gemaakt worden. Met deze methode kunnen onverwerkte incidenten, emotionele problemen, trauma’s of lichamelijke klachten op een effectieve manier worden opgelost. Hiervoor heb ik de NEI opleiding bij MDG gevolgd. Het testen met NEI en homeopathische middelen en/of orthomoleculaire middelen leerde ik in de opleiding Integra.

In de behandeling worden andere therapieën zoals voeding, orthomoleculaire middelen, chinese middelen, fytotherapie of manuele therapie verweven. Deze combinatie maakt het tot een krachtige, doeltreffende behandeling. Voor vragen over vergoeding, zie gegevens praktijk/vergoeding door zorgverzekeraar.

 

Ik heb de opleidingen tot orthomoleculair therapeut volgens KPNI (Natura Foundation) afgerond en ben bijna klaar met de opleiding Orthomoleculair Natuurgeneeskundig therapeut bij Evenwijs. 

 

CONSULT

De consulten nemen ruim een uur in beslag (voor kinderen max. 45 min.) en zullen doorgaans plaats vinden in de praktijk. Soms is het noodzakelijk om een afspraak op school, bij een arts, of andere instantie te laten plaats vinden, dit gebeurd altijd op verzoek van de cliënt/ouders. Er is geen standaard behandeling. Een goede anamnese is belangrijk en vraagt soms wat meer tijd.  Dit is de basis voor het behandelplan wat in overleg wordt opgesteld. Het is mogelijk om meer tijd te reserveren voor de behandeling, dit dient voor het maken van de afspraak te worden aangegeven.

 

Ik adviseer om een persoonlijk dagboekje of schrift aan te schaffen, zodat je aantekeningen kunt maken en om opdrachten op te schrijven. Tijdens een consult wordt veel besproken en geeft ik passende informatie, het werkt beter om daar een aantekening van te maken. Vooral kinderen vinden het fijn om hier mee te werken.