Kennismaking

Mijn naam is Hetty Visscher. Voordat ik in mijn praktijk ‘Adoniem’ opende, werkte ik in de jeugdzorg. Al vroeg in mijn leven was ik geïnteresseerd in psychologie, 

natuurgeneeskunde en voeding en zocht naar methodes om werkelijk het verschil te maken voor mensen. 

Na een lange periode te hebben gewerkt in de zorg, met verschillende doelgroepen (meestal kinderen) en binnen verschillende functies, besloot ik holistisch te gaan werken met methodes die geen bijwerkingen hebben. Belangrijkste uitgangspunt is het stimuleren van het ‘zelfgenezend’ vermogen van de mens en regie over eigen gezondheid. 

 

De mens als ‘geheel’ staat bij mij centraal en niet een systeem of onderdeel.  Ik geloof in mogelijkheden, het glas is niet half leeg, maar half vol.

De intelligentie van het lichaam en veerkracht van de menselijke geest blijft mij verbazen, dit wil ik volledig benutten.

De keus om Holistisch te gaan werken is logisch vanuit dit oogpunt.

 

Voor mij persoonlijk is het een voorwaarde om een goede medische basiskennis te hebben en verdiep me zowel in de Westerse geneeskunde en wetenschappelijke onderzoeken als de Chinese geneeskunde. Ik zie mijn werk als een aanvulling op reguliere geneeskunde. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Regelmatig heb ik overleg met artsen of specialisten.

 

De wens om volgens Holistische principes te willen werken was de reden dat ik na de opleidingen HBO-Jeugdwelzijnswerk (huidige SPH) én Inrichtingswerk verschillende studies ging volgen. Na de studie kinesiologie, kwam acupunctuur-basis, natuurgeneeskunde, medische basiskennis,  orhtomoleculaire geneeskunde P.N.I, voeding, quantum touch en Epifysiologie. Kinesiologie is dus de basis en de bijscholingen integreer ik indien nodig, in de behandeling.

 

Ik wil een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en anderen stimuleren om te leren van hun levenservaringen. In mijn praktijk krijg ik te maken met mensen die chronisch ziek, psycho-sociale problemen ervaren of geestelijk vermoeid zijn. Vaak voelen zij zich niet gehoord, ze geloven niet meer in herstel of weten niet hoe dit te bereiken. Het geeft veel voldoening wanneer ik zie dat iemand die ik persoonlijk heb leren kennen weer geluk kan ervaren of dagelijkse dingen kan doen die voorheen niet meer mogelijk waren.

Elk mens verdient een persoonlijke benadering en waardige behandeling.

 

Als je eenmaal zelf bevrijd bent, bevrijd dan ook anderen. Als je eenmaal op de andere oever bent aangekomen, help dan ook anderen.

Boedha